Om oss

LMT300x200h

Linda med Tessan och Minnie

DogMix_300

Kykling

SONY DSC
Micro
(han som bestämmer)

 

Vi heter Linda & Urban Hedebratt och bor på en gård utanför Nässjö, 3 mil från Jönköping, där vi idag även har Schappegårdens kennel.
Här har vi bott sen 1999 då vi flyttade hit, med ett urval (15 st) av våra hästar, från Julita, där vi hade Stuteri LOU och bedrev hingsthållning, födde upp , tränade och tävlade med travhästar.

Innan travhästarna var det ridhästar som vi tränade och tävlade i dressyr, körning i enbet och par. Min man Urban var också med i en del filminspelningar med hästarna .

Hundar har alltid funnits.  De flesta har varit omplaceringar, bland annat Gråhund, Cocker Spaniel, Labrador, Cairnterrier och en Chihuahua, (från min pappa som hade Smulans kennel).
Åren 1978-2007 har det har bara varit hanhundar, 3 st i snitt, som löst av varandra.
 
Förutom hundar, hästar och katter har vi haft får, höns, kalkoner, gäss, duvor och papegojor, (en Grå Jacko och en Ara), och så Duvis förstås (en tam skogsduva).
 
Efter ett par hundlösa år bestämde vi oss för att, för första gången, köpa en valp. Denna gång skulle det bli en tik. Ras??? Första tanken var en Cairnterrier, som vi haft god erfarenhet av. Kanske lite för liten. Efter ett års efterforskningar bestämde vi oss för en Schapendoes, och det har vi inte ångrat.
I maj 2010 kom vår lilla Minnie, (från Anneli Hult och Humbledoes kennel).
2 år senare kom så Tessan, (från samma uppfödare).
2014 när Minnie fyllt fyra år fick hon sin första kull med Camagis Thor. Där vi behöll det lilla charmtrollet Wilma.
2015 blev det en kull efter Camagis Xolo.

Och nu väntar vi valpar efter Fozzy av Ulfsäter.
Så spännande!! läs mer under valpar.

Matte_UH

Urban och Matador Lou

DartsterF

Dartster F
vår favorithingst genom åren.
 
 
 
Ivanhoe
Ivanhoe Lou och Urban vinner V75